Ploeger+getrokken+bandhark+CM2240+het+veld+in
Nieuws
© Ploeger

Ploeger getrokken bandhark CM2240 het veld in

Ploeger Machines in Roosendaal heeft behalve de zelfrijdende bandhark CM4240 nu ook de getrokken bandhark CM2240 geïntroduceerd. De bandhark is onlangs uitgeleverd aan een loonbedrijf in het Brabantse Erp en daar direct ingezet om najaarsgras te harken.

De CM2240 heeft dezelfde pick-upunits als de zelfrijder, te weten twee pick-ups van 5 meter, waarmee bij middenafleg 11,80 meter bij elkaar in het zwad wordt gelegd. Beide pick-ups zijn onafhankelijk van elkaar regelbaar en daarmee flexibel ten aanzien van werkbreedte in het zwad, zowel bij midden- als zijafleg.

De bediening van de machine verloopt over een 7 inch touchscreen-terminal in combinatie met een joystick voor de functies op de kopakker. Daarnaast is de machine leverbaar met bediening over de trekkerterminal via de Isobus-stekker.


Spoorvolgend

De machine heeft een elektrisch-hydraulisch gestuurde achteras met 600 millimeter brede graslandprofielbanden. De achteras is automatisch spoorvolgend met handmatige overname via de joystick voor bijvoorbeeld de hoeken.

De machine kan worden geleverd met lucht- of hydraulisch bediende remmen. Tijdens wegtransport blijft de machine binnen de 3 meter, waarbij de pick-upelementen horizontaal zijn opgeklapt.


Slepende banden

De Ploeger-bandharken hebben een kleine diameter pick-up zonder curvebaan en slepende in plaats van stekende tanden. Tezamen met een dubbele zwadrol voor de pick-up en een doorvoerrotor boven de pick-up zijn de machines in staat om schoon te harken. De goede bodemvolging wordt bereikt door de flexibele pick-up en de pendelende pick-upelementen. De machine is leverbaar vanaf voorjaar 2021.

Vorig jaar zomer kwam Ploeger met de CM4240, een nieuw concept zelfrijdende bandhark. De ontwikkeling van de CM4240 past in de toenemende interesse voor bandharken die de laatste jaren zichtbaar is.


Merger

Het model heeft een werkbreedte van 10 tot ruim 12 meter en draagt de naam Merger. Na een ontwikkelingstraject heeft de fabrikant vorig seizoen drie prototypes bij loonwerkers in het veld om ervaring op te doen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer