Vierwielige+Ploeger+AT5104+LNMS+met+22+kuubs+tank
Nieuws
© Ploeger

Vierwielige Ploeger AT5104 LNMS met 22 kuubs tank

Machinebouwer Ploeger introduceert de AT5104 LNMS mestinjectiemachine met een inhoud van 22 kuub.

Na de introductie van de AT4103 LNMS (driewieler) en de AT5105 LNMS (vijfwieler) maakte Ploeger onlangs bekend binnenkort een vierwielige mestinjectiemachine op de markt te brengen. De nieuwe AT5104 LNMS is al meer dan een jaar in ontwikkeling. Het bedrijf werkt aan een prototype dat dit jaar wordt getest. De lancering vindt plaats op de vakbeurs Agritechnica in november.

De machine speelt in op de vraag van klanten die gecharmeerd zijn van het idee van een vierwieler met een beproefde mechanische aandrijving, zoals de aandrijving van de drie- en vijfwieler. Verder is de introductie van de AT5104 LNMS met een reservoir van 22 kuub een logische aanvulling op de AT4103 LNMS (16 kuub) en de AT5105 LNMS (26 kuub).


Bekende componenten

Technisch gezien bestaat de nieuwe machine uit bekende componenten. De Scania-dieselmotor heeft een vermogen van 550 pk. Verder is de machine uitgerust met een ZF CVT-transmissie, Kessler-assen en een Claas-stuurcabine. Ook het mestsysteem bestaat uit bekende componenten: een polyester tank, Börger levert de mestpomp en Vogelsang zorgt voor de versnijder.

De levering van de eerste productserie staat gepland voor begin 2022.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer