Hoogheemraadschap+controleert+bloembollenbedrijven
Nieuws
© Dirk Hol

Hoogheemraadschap controleert bloembollenbedrijven

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier controleert vanaf deze maand of er emissies van gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater terechtkomen bij bloembollenbedrijven.

Bij onjuist gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tijdens het behandelen van bloembollen op het land of erf kunnen de middelen in het oppervlaktewater terechtkomen. Voor de behandeling van bloembollen zijn in het Activiteitenbesluit milieubeheer van het Rijk voorwaarden opgenomen om het oppervlaktewater tegen gewasbeschermingsmiddelen te beschermen.

De toezichthouders van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bezoeken de bedrijven en percelen om te zien of de bloembollentelers zich aan die voorwaarden houden. Voor het toezicht op diverse agrarische activiteiten voert het hoogheemraadschap ook periodiek luchtsurveillances uit.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is tevreden over hoe telers met teeltvrije zones omgaan. De afgelopen periode werden enkele overtredingen ongedaan gemaakt, doordat agrarisch ondernemers het gewas uit de teeltvrije zones verwijderden.

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer