Annechien ten Have in de prijzen met storytelling

De Kleckner Awards van Global Farmer Network voor boerenleiderschap zijn dit jaar voor varkenshouder Annechien ten Have uit het Groningse Beerta, melkveehouder Joanna Lidback uit het Amerikaanse Vermont en akkerbouwer en vleesveehouder Gabriel Carballal uit Uruguay. De drie leden van het Global Farmer Network viel de eer te beurt voor hun leiderschap en visie en waren vastbesloten om de missie van het Global Farmer Network te bevorderen.

Annechien+ten+Have+in+de+prijzen+met+storytelling
© Huisman Media

Wie kan er beter het verhaal van de sector vertellen dan de boer zelf? 'Je stem gebruiken betekent dat je iets te zeggen hebt en boeren hebben meer dan ooit de behoefte om hun stem te laten horen. De wereldbevolking groeit en verstedelijkt. De samenleving wordt technologisch steeds geavanceerder en steeds minder mensen hebben boeren als vrienden', schrijft het Global Farmer Network naar aanleiding van de Kleckner Awards.

'Boeren zijn de beste mensen om hun eigen verhalen te vertellen. Niemand kan tippen aan onze kennis, beleving of authenticiteit', zegt Ten Have over de reden waarom zij aan storytelling doet. Onder andere op Twitter en op Facebook met Hamletz; Scharrelvlees van Annechien. 'Landbouw kent ook grote voordelen: wat we voortbrengen, is veilig en gezond en wij hebben zorg voor de bodem en onze dieren. Maar we moeten ook laten zien wat het bedrijf voor ons betekent, onze families en de gemeenschappen waarin we leven.'

De drie winnaars vertellen elk een eigen verhaal. De overeenkomst is dat ze alle drie sociale media gebruiken om dat wat hen bezighoudt, voor het voetlicht te brengen. 'We gebruiken sociale media om te beschrijven wat we doen. We weten dat woorden kunnen overtuigen en foto's zijn krachtig', zegt Ten Have. 'De impact van sociale media en de dialoog die ze op gang brengen, is groot. Dat gaat veel verder dan onze persoonlijke connecties en bereikt een veel groter publiek.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer