'Miljoenennota is gemiste kans'

Ik mocht dinsdag live reageren tijdens de Prinsjesdaguitzending van de NOS op de troonrede van koning Willem-Alexander. Wie mij kent, zal het niet verbazen dat ik mijn teleurstelling slecht kon verbergen.

%27Miljoenennota+is+gemiste+kans%27
© Maartje van Berkel

Ik stond daar om namens al onze leden het gevoel te vertalen dat we de afgelopen tijd murw zijn geslagen door het ene negatieve bericht na het andere over onze prachtige sector. De afgelopen twee weken kregen we het met onzalige proefballonnetjes en bizarre scenario's als onteigening en het intrekken van vergunningen extra voor onze kiezen.

Hoewel je de koning hoort zeggen hoe belangrijk we zijn voor onder meer de voedselvoorziening in ons land, wordt er hoegenaamd niet gerept over concrete oplossingen, terwijl die al voor de verkiezingen op de bureaus van onze regering lagen.

Over het plan 'Een duurzaam evenwicht' dat we samen met Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, VNO-NCW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland hebben ingediend, horen we al maanden niets. Ook niet in de troonrede en de miljoenennota. Een gemiste kans.

Hoewel de formatie er amper aanleiding toe geeft, blijf ik hoop houden

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Natuurlijk is het mooi dat er geld gaat naar veiligheid. Dat is ook hard nodig, meer blauw in het buitengebied. Maar die miljoenen euro's om ondermijnende criminaliteit te bestrijden, landen niet alleen op het platteland.

Al met al hebben we dinsdag weinig gehoord om over naar huis te schrijven en ook ik herken mij in de uitslag van de laatste Ipsos-peiling. Vertrouwen moet je verdienen. Hoewel de formatie er amper aanleiding toe geeft, blijf ik hoop houden. Die hoop hebben we hard nodig om te blijven knokken voor waarin wij terecht geloven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer