Landbouw Ooststellingwerf tegen nieuw geurbeleid gemeente

Landbouwers in het Friese Ooststellingwerf zijn tegen het aanscherpen van de geurcirkels in deze gemeente. Ze vrezen dat het verdere agrarische bedrijfsontwikkeling op slot zet.

Landbouw+Ooststellingwerf+tegen+nieuw+geurbeleid+gemeente
© Noordoost.nl-Alex J.de Haan

Gemeente Ooststellingwerf zegt de huidige normering te willen aanpassen, zodat die aansluit op landelijke regelgeving. Ook wil het gemeentebestuur verdere doorgroei van agrarische bedrijven in de buurt van bebouwing strenger reguleren. LTO Noord-afdeling ABO Ooststellingwerf stelt dat de huidige normen nog goed voldoen. 'Er zijn ons geen klachten bekend op basis van de huidige regels', stelt afdelingsvoorzitter Fokke Hut van LTO Ooststellingwerf.

Volgens Hut dreigen bij de aanpassing tientallen van de in totaal ruim driehonderd bedrijven in de gemeente op slot te worden gezet. Daardoor vinden investeringen in innovatie niet meer plaats. 'Bedrijfsopvolging wordt door onvoldoende toekomstperspectief zo op het spel gezet.' De gemeenteraad praat aanstaande dinsdag verder over de plannen. Vooralsnog steunen CDA, ChristenUnie en VVD het verzet uit de landbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer