Fruitmasters presenteert appelras Tessa met ludieke actie

Afzetorganisatie Fruitmasters nodigt alle dames van Nederland met de naam Tessa uit om de eerste appels van het nieuwe ras Tessa te komen plukken in de Betuwe.

Fruitmasters+presenteert+appelras+Tessa+met+ludieke+actie
© Fruitmasters

Dat evenement vindt zaterdag 16 oktober plaats in het Gelderse Opijnen. Tessa is volgens Fruitmasters de eerste volzoete appel van Nederlandse bodem. Het ras is ontstaan uit een kruising van de appelrassen Gala en Pink Rose. De appels van het nieuwe ras worden geteeld door telers van de coöperatie Fruitmasters en volgens de richtlijnen van keurmerk On the way to PlanetProof.

'Tessa is zoet, maar niet soft', zegt brandmanager Tim Kievits van Fruitmasters. 'We kunnen niet wachten om de eerste oogst van onze telers te laten proeven aan Nederland. De appel is naast volzoet, crunchy met een bite en heeft een mooie rode kleur.' Tessa is na de gezamenlijke plukdag vanaf 8 november verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer