Van Dijk in Ophemert start pluk vroege appel Delcorf Sissired

Fruitteeltbedrijf A. en J.A. van Dijk in het Gelderse Ophemert is deze week gestart met de pluk van appels. 'Een week later dan voorgaande jaren', zegt Luc van Dijk.

De vroege oogst betreft het ras Delcorf Sissired, waarvan de kleur volgens Van Dijk fantastisch is en de maat goed. Het fruitbedrijf zet de Delcorf-mutant af via de groothandel of bij de veiling voor de klok, voordat de appels bij de supermarkt belanden. Door ze vroeg te leveren, hoopt de teler een mooie prijs te beuren. 'We hebben geen groot areaal en hopen zo een goede prijs te ontvangen.'

De oogst van Delcorf Sissired, met een door camera's gestuurde zelfrijdende machine, gaat vooraf aan de pluk van Elstar. Dit is het hoofdras van het bedrijf. Hoewel Europees gezien de verwachte oogst van dit ras groter is dan vorig jaar, is Van Dijk optimistisch over de prijsvorming. 'Kwaliteit is prijs', stelt hij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer