Dutch Pork Expo start met debat over toekomst varkenshouderij

De tweede editie van Dutch Pork Expo wordt gehouden op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch. Een debat over de toekomst van de varkenshouderij vormt de aftrap.

Dutch+Pork+Expo+start+met+debat+over+toekomst+varkenshouderij
© Erik Colenbrander

De voorbereidingen voor Dutch Pork Expo zijn in volle gang. Het is het enige vakevent in Nederland dat is toegespitst op de varkenssector. De eerste editie van de expo werd gehouden in 2019 in het Limburgse Venray. Naast een goedgevulde beursvloer met exposanten op het gebied van onder andere voer en voeradditieven, diergezondheid, stalinrichting en automatisering is er in Den Bosch ook een compact en kwalitatief kennisprogramma.

Het kennisprogramma bestaat onder meer uit een debat over de toekomst van de varkenshouderij. Hoofdredacteur Esther de Snoo van onder andere Nieuwe Oogst gaat dinsdag 12 oktober in gesprek met beleidmakers, varkenshouders en andere kenners uit diverse disciplines van de varkenssector. Centraal in het debat staat de vraag waar de Nederlandse varkenshouderij staat in 2030.


Hamvraag

'Veranderingen gaan snel en de hamvraag is waar de sector zich naar toe ontwikkelt?', geeft De Snoo aan. 'En wat heeft een ondernemer nodig om over een kleine tien jaar nog varkenshouder te kunnen zijn. Transparantie op basis van data zal een van de voorwaarden zijn, terwijl technieken en smart farming een grote rol gaan spelen.'

Op dag twee vindt tussen 12 en 14 uur symposium 'Smart Animal Farming: slim en rendabel naar emissieloze landbouw' plaats. De nadruk ligt die dag op het slim combineren van hightech en lowtech. Thema's zijn : precisiebemesting, sluiten van mineralenkringlopen, slimme emissiereductie in de stal, verwaarding reststromen, precisievoeding en actualiteiten rondom het gebruik van insecten (veevoer en vliegenbestrijding).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer