Bietencampagne start met 15,7 procent suiker

Het suikergehalte van de eerste suikerbieten die voor de campagne van 2021 deze week zijn verwerkt, komt op gemiddeld 15,7 procent. Het tarrapercentage is vastgesteld op 7 procent.

Bietencampagne+start+met+15%2C7+procent+suiker
© DIRK HOL

Dit zijn volgens Cosun Beet Company de eerste campagneresultaten op basis van een beperkte analyse van suikerbieten. Die zijn de eerste drie dagen aangevoerd in zowel het Brabantse Dinteloord (zie foto) als het Groningse Vierverlaten. De bietencampagne startte vorig jaar een week later met toen een suikergehalte van 16 procent.

Cosun Beet Company meldt dat de kwaliteit van de bieten voor half september en ondanks de donkere en natte zomer goed lijkt. Volgens de agrarische dienst is de bladgezondheid beter dan de voorgaande twee jaar en dat is onder meer gunstig voor het suikergehalte.

Rooiomstandigheden goed

De rooiomstandigheden zijn ook overwegend goed. Vandaar dat de suikerbieten met lage tarracijfers kunnen worden geoogst en aangeleverd. In Groningen en Drenthe vragen percelen met aantastingen van de bodemschimmel aphanomyces om extra aandacht bij het rooien, waarschuwt Cosun Beet Company.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer