Veel vrachtwagenchauffeurs melden zich voor bietencampagne

De campagne voor suikerbieten in 2021 is in trek bij vrachtwagenchauffeurs. Dit blijkt uit het grote aantal sollicitaties dat Jobtrans heeft ontvangen na een oproep op de eigen website.

Veel+vrachtwagenchauffeurs+melden+zich+voor+bietencampagne
© Koos van der Spek

Jobtrans is uitzendbureau en rijopleider in de transport en logistiek met verschillende vestigingen in Nederland. Op de website van de organisatie staan diverse vacatures voor transportwerkzaamheden tijdens de bietencampagne. De vacatures kunnen zowel fulltime als parttime worden ingevuld. Aanmelden kan al voor één of twee ritjes per week.

Het is niet zo gek dat er nu al veel aanmeldingen zijn voor de komende bietencampagne, vindt Jobtrans. Volgens het uitzendbureau zijn de ervaringen van chauffeurs die meewerken aan het transport van suikerbieten naar de fabrieken van Cosun Beet Company vaak positief. De sfeer onder chauffeurs is goed en verder is er ook een sterk gevoel van saamhorigheid, meldt Jobtrans.


Kippers, walking floor en bulkwagens

De werkzaamheden van de chauffeurs bestaan uit de pendelritten voor het vervoeren van suikerbieten van het boerenbedrijf naar de fabriek. Dat kan met kippers of opleggers met een walking floor. Verder wordt vanaf de fabriek bietenpulp afgeleverd bij vooral veehouders. De chauffeurs worden ook ingezet om het geproduceerde suiker met bulkwagens af te leveren bij de afnemers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer