VVD: waarom is Duitse heide kerngezond en Nederlandse niet?

De Overijsselse Statenfractie van de VVD vind het merkwaardig dat de heide in Duitsland volgens ecologen kerngezond is, terwijl er in Nederland sprake zou zijn van een 'zeer ongunstige staat van instandhouding'.

VVD%3A+waarom+is+Duitse+heide+kerngezond+en+Nederlandse+niet%3F
© Peter Smit

De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Overijssel. De fractie verwijst naar kaarten van het Europees Milieuagentschap over de staat van instandhouding van Natura 2000 heide-habitat H4030. Daarop kleurt de Nederlandse heide rood, terwijl deze in Duitsland volgens ecologen in uitstekende staat van instandhouding verkeert.

'Hoe kan het dat het Duitse oordeel vier keer gunstiger is dan het Nederlandse oordeel?' vraagt VVD-Statenlid Wim Tutert zich af. De stikstofdepositie houdt immers niet op bij de landsgrens, redeneert hij.

'Wij vinden dat het oordeel in de Europese Unie hetzelfde moet zijn aangezien hier opkoop van boerenbedrijven voor natuurontwikkeling van afhankelijk is. Wij willen graag weten of het college hier hetzelfde instaat als de VVD Overijssel. Het lijkt er sterk op dat hier letterlijk wordt gemeten met twee maten waar uiteindelijk de boerengezinnen de dupe van zijn. Dit willen wij te allen tijde voorkomen en daarom deze vragen aan ons college', stelt Tutert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer