Overijsselse politiek wil erfcoaches behouden

De Overijsselse politiek wil dat ook de komende jaren erfcoaches actief blijven in de provincie. Die moeten ondernemers in het landelijk gebied ondersteunen bij het maken van toekomstplannen.

Overijsselse+politiek+wil+erfcoaches+behouden
© Twan Wiermans

Provinciale Staten spraken zich donderdag uit over een door de VVD geïnitieerde motie die het provinciebestuur oproept om uiterlijk in september met een plan te komen voor de jaren 2022-2023. Die motie kwam totstand na een inventarisatie bij de 25 Overijsselse gemeenten die invulling geven aan de erfcoaches. Doel van de oproep is om deze groep op de been te houden.

Volgens de VVD is er veel vraag naar erfcoaches en is het van belang om daarmee ook de komende jaren door te gaan. 'Het voornemen van het provinciebestuur om het budget voor de coaches terug te brengen, van 2 miljoen euro naar 1,125 miljoen voor de jaren 2022-2023, doet dan ook onvoldoende recht aan de ingeslagen weg. En dat juist in een tijd waarin de agrarisch ondernemer de overheid nodig heeft vanwege de transitie', aldus de VVD.

Met het lagere budget zouden er minder erfcoaches ingezet kunnen worden, geeft de VVD aan. 'En dat in een tijd en toekomst waarin er veel onzekerheid voor de boeren heerst en nog meer boeren bedrijfsbeëindiging overwegen.' Op de Partij voor de Dieren en de PVV na stemden alle fracties voor het voorstel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer