Zesde editie Het Beste Idee van Varkensland gaat van start

Het Beste Idee van Varkensland daagt varkenshouders en andere personen zijn bij betrokken bij de sector uit om innovatieve, gekke, radicale en onverwachte ideeën voor de varkenshouderij te bedenken, uit te werken en te implementeren. De zesde editie van deze jaarlijkse wedstrijd gaat van start.

Zesde+editie+Het+Beste+Idee+van+Varkensland+gaat+van+start
© Hans Prinsen

Het Beste Idee van Varkensland faciliteert varkenshouders en andere ondernemers uit de agro- en foodsector bij het realiseren van hun idee. 'De aanpak van Het Beste Idee van Varkensland kenmerkt zich door een betrokken samenwerking tussen relevante partners', licht projectleider Ellen de Lange toe. 'Met deze competitie proberen we innovatie in de varkenshouderij te stimuleren en mensen met goede ideeën te introduceren bij het bedrijfsleven.'

Het Beste Idee van Varkensland verwelkomt dit jaar twee nieuwe partners: de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en mengvoederproducent CAV Den Ham. 'Het mooie van de Varkenslandaanpak is dat partijen binnen de keten samenwerken. Die alliantie wordt elk jaar breder', zegt De Lange.


Steeds meer impact

'Wij zijn blij dat naast de partners van voorgaande jaren – provincie Overijssel, ministerie van LNV, LTO Noord, Producenten Organisatie Varkenshouderij, Kennispoort Regio Zwolle, Rabobank, Privon, Aeres en De Heus dit jaar ook COV en CAV Den Ham zich hebben geschaard achter deze wedstrijd. Uiteraard zijn ook de initiatiefnemers Coöperatie Varkensartsen en Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland trots op deze aanvulling. Want dankzij nieuwe partners krijgt de jaarlijkse wedstrijd steeds meer impact in de varkenssector', vindt de projectleider.

De aftrap voor de landelijke wedstrijd is op dinsdag14 september. Dan wordt het thema van dit jaar bekendgemaakt. Inschrijven kan tot 1 november. Vorig jaar won het concept Zonvarken de prijs voor Het Beste Idee van Varkensland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer