Het+Beste+Idee+Van+Varkensland+wil+input+kinderen
Nieuws
© HBIVV/POV

Het Beste Idee Van Varkensland wil input kinderen

Het Beste Idee Van Varkensland (HBIVV) wil kinderen betrekken bij haar activiteiten. Kinderen zijn creatief en hebben vaak een eigen kijk op de dingen, motiveert Ellen de Lange van HBIVV die keuze.

Die inbreng kunnen kinderen kwijt in een kleurplaat die HBIVV samen met Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) maakte. In eerste instantie was het idee om die kleurplaat te verspreiden tijdens het Weekend van het Varken op 12 en 13 september.


Nu dat weekend in verband met corona niet doorgaat, wordt de kleurplaat verspreid via de site van HBIVV. De kleurplaten komen ook op de site van The PigStory, die binnenkort live gaat.


Verrassend ingevuld

Op de kleurplaat is bewust veel ruimte gelaten voor eigen creativiteit. 'We nodigen kinderen uit om na te denken over wat een varken leuk, fijn en/of lekker vindt', geeft De Lange aan. Dat levert verrassende plaatjes op, geeft ze aan. Zoals een kleurplaat gevuld met fruit. BHIVV ontving inmiddels al de eerste gekleurde platen.

Naast dat hun creaties de sector kunnen inspireren, wil Het Beste Idee Van Varkensland kinderen ook wat leren en meegeven over varkens, vervolgt De Lange. Dat blijkt ook uit de prijzen die zijn te winnen, zoals een boerderijbezoek met het gezin of de hele klas.

Van de gekleurde plaat kan een foto worden gemaakt of die kan worden gescand en voor 1 september worden gestuurd naar: info@hetbesteideevanvarkensland.nl. De prijswinnaars krijgen aan het eind van de zomer bericht.


Klik voor de kleurplaat op onderstaande pdf
Downloads
Varkenskleurplaat

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer