Nieuwe kerngroep bloemkool van start

Ondernemersnetwerk Vollegrondsgroente.net is een nieuwe kerngroep met bloemkooltelers gestart om activiteiten en onderzoek te organiseren in de sector. Voor 2019 staan er al een aantal activiteiten op de planning.

Nieuwe+kerngroep+bloemkool+van+start
© DIRK HOL

Vollegrondsgroente.net heeft bloemkooltelers in december via een enquête naar de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst gevraagd. Aan de hand van de uitkomsten is voor dit jaar een aantal activiteiten gepland. Een aantal van deze activiteiten is gericht op duurzaam bodembeheer. Via het Landbouwportaal kunnen telers gratis gebruik maken van een bodemcoach. In mei laat bodemcoach Bas Slagter zien wat dit inhoudt. Vollegrondsgroente.net wil daarnaast op het gebied van bodembeheer meer kennis delen en nauwer samenwerken met onder meer de bollenteelt en de akkerbouw.

Ringproeven

In 2019 vinden er geen ringproeven plaats. Een aantal telers heeft daar wel belangstelling voor. In 2019 wordt gekeken welke telers hierin willen investeren en hoe dat kan worden vormgegeven. Het ondernemersnetwerk denkt dat het misschien mogelijk is om dit in samenwerking met een kennisinstelling te doen om een zo objectief mogelijke vergelijking te waarborgen..

In juli wordt een kennisbijeenkomst over groenbemesters georganiseerd. Op een proeflocatie worden verschillende combinaties van groenbemesters aangelegd.

Kerngroep

De nieuwe kerngroep bestaat uit Teun Laan (Firma Laan uit Andijk), Roel Bakker (C. Bakker Flowers and Vegetables), Dennis de Wit (Mts. P.B.A. de Wit en zn.), Santino de Wit (De Wit en Zonen), Koos Slagter (Firma P.N. Slagter) en Erna Steenhuis van Vollegrondsgroente.net

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer