Van+Nieuwenhuizen+stapt+op+als+minister+van+I%26amp%3BW
Nieuws
© Dirk Hol

Van Nieuwenhuizen stapt op als minister van I&W

Cora van Nieuwenhuizen stapt op als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Zij heeft een andere baan gevonden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Van Nieuwenhuizen wordt opgevolgd door huidig staatssecretaris van Defensie Barbara Visser.

Van Nieuwenhuizen gaat per 1 oktober aan de slag bij Vereniging Energie-Nederland. Die brancheorganisatie voor energiebedrijven meent in haar een nieuwe voorzitter met 'ervaring en daadkracht' te hebben gevonden.Visser wordt dinsdag beëdigd op Paleis Noordeinde en gaat direct aan de slag op haar nieuwe departement. Defensieminister Ank Bijleveld neemt de taken van de staatssecretaris van haar over.


Opvolger Rutte

Voordat Van Nieuwenhuizen in 2017 minister werd, was zij onder meer Tweede Kamerlid en Europarlementariër namens de VVD. In een interview met Elsevier twee jaar geleden sprak zij nog de ambitie uit om ooit Mark Rutte op te volgen als partijleider.

Als minister kreeg Van Nieuwenhuizen onder meer te maken met de gang van zaken rond vliegveld Lelystad dat als gevolg van de stikstofcrisis en andere procedures nog niet open mag.
Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer