'LTO Talks, doe mee aan belangenbehartiging'

Het reces in Den Haag is bijna voorbij. Nog een week voordat de politiek weer op volle toeren gaat draaien. Daarmee start ook de belangenbehartiging weer op. We gaan weer aan de slag. De komende maanden kunnen ook onze leden meepraten over de belangenbehartiging van LTO Nederland.

%27LTO+Talks%2C+doe+mee+aan+belangenbehartiging%27
© Dirk Hol

Goede belangenbehartiging is van groot belang voor onze sector. Hoewel veel aandacht is gevestigd op stikstof, gaat het over alle vraagstukken die spelen: bijvoorbeeld rondom water, het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn. Zaken die op het boerenerf terechtkomen en ondernemers op hun bedrijf raken.

In de vele werkbezoeken en gesprekken hoor ik verschillende opvattingen over onze belangenbehartiging. Positief en negatief. Sommigen verwachten een betere belangenbehartiging vanuit LTO. Tegen hen zou ik willen zeggen: daarvoor heeft u nu de kans.

Waar willen we heen als sector? Hoe staan we ervoor? We worden wereldwijd geroemd, maar tegelijkertijd stevenen we af op krimp. We zijn koploper in kwaliteit, willen efficiënt blijven en innovatiever worden. Toekomstgerichte landbouw staat op het spel.

Het is zaak dat we ons als organisatie verenigen en sterk maken: voor gedeelde waarden en uitgangspunten

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland

Om onze boodschap scherp te houden, organiseren we in september LTO Talks. Een week waarin leden mee kunnen praten over belangenbehartiging. Leden uit alle sectoren, regio's en bedrijfstypen zijn daarvoor uitgenodigd. Het is zaak dat we ons als organisatie verenigen en sterk maken: voor gedeelde waarden en uitgangspunten.

Meld u dus aan voor deze sessies. Want alleen als wij duidelijk kenbaar maken waar we voor staan en gaan, kan er daadwerkelijk naar ons worden geluisterd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer