'Durf te bewegen'

Nadat Nederland ruim twee jaar op slot heeft gezeten, is beweging in het stikstofdossier hard nodig. Vooral voor onze boeren. Ons gezamenlijke voorstel om uit de stikstofimpasse in Nederland te komen werd afgelopen dinsdag gepresenteerd.

%27Durf+te+bewegen%27
© Dirk Hol

Daarvoor hebben we een alliantie gevormd met natuur- en ondernemersorganisaties. Ook al worden deze partijen niet altijd als onze medestanders gezien, dit soort complexe vraagstukken vragen om ingewikkelde coalities. Alleen zo kom je verder.

Boeren in Nederland hebben toekomstperspectief nodig. Dat verdienen ze. Afgelopen tijd is gebleken dat we dit niet alleen kunnen realiseren. We moeten niet achter de feiten aanlopen. Telkens worden we geconfronteerd met nieuwe rechtszaken.

Daarom is het nu nodig om over onze eigen schaduw heen te stappen. Om aan de slag te gaan. Breed draagvlak voor oplossingen rond de stikstofproblematiek ontbrak tot op heden. Dus samenwerking is noodzakelijk.

Het is nu nodig om over onze eigen schaduw heen te stappen en aan de slag te gaan

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland

Met dit aanbod aan de politiek bieden we onze boeren perspectief. Het versnellingsprogramma stelt voor de komende negen jaar 14 miljard euro voor, die ten goede moet komen aan de verduurzaming van de landbouw. Het plan biedt ondernemers een keuze voor hun toekomst. In de uitwerking van dit aanbod spelen ook onze regionale organisaties een belangrijke rol.


Om vooruit te kunnen boeren, zijn nu gedurfde stappen genomen. Dit plan gaat voor verdere beweging zorgen. Want beweging is om ons heen al gaande: gesprekken met supermarkten over verdienen in ketens lopen.

Er wordt gewerkt aan de verkenning voor een landbouwakkoord. Wij hebben bewogen. Nu zijn de formerende partijen aan zet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer