'Meedoen is essentieel'

Veel besluiten die in Europa worden genomen, hebben invloed op het dagelijks bedrijf van boeren en tuinders. Zo is deze maand nieuwe regelgeving voor diergezondheid (Animal Health Regulation) in werking getreden.

%27Meedoen+is+essentieel%27
© Dirk Hol

Ook de invulling van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is al maanden onderwerp van discussie. Daarbij is duidelijkheid geboden, want inkomenssteun is van essentieel belang.

Hoe je het ook wendt of keert, de invloed vanuit Brussel is aanzienlijk. Om een verschil te kunnen maken, moet je aan tafel zitten. Want we weten dat het de regelgeving uit Europa is die via landelijke wetgeving op het boerenerf belandt. Als LTO Nederland zetten we ons dus ook in voor het boerenbelang buiten de grenzen van Nederland!

Zo is in een eerste kennismaking met Eurocommissaris Frans Timmermans reeds benadrukt hoezeer boeren en tuinders nodig zijn om de beoogde stappen te nemen om duurzaamheidsdoelen te halen. Wie wil verduurzamen, moet daarvoor een prijs betalen aan onze boeren en tuinders. Verduurzaming gaat immers niet vanzelf.

Om een verschil te kunnen maken, moet je aan tafel zitten

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland

Binnenkort staat een 'townhall meeting' met Timmermans in de planning. Dit gesprek vindt plaats als onderdeel van de door LTO Nederland georganiseerde Europaweek. En ook u kunt aan dit gesprek, maar ook aan andere activiteiten, deelnemen.

In de Europaweek moet niet alleen zichtbaarder worden wat de inzet van LTO in Brussel behelst. Het gaat juist ook over ideeën ophalen en eventuele zorgen horen die onze leden hebben bij Brusselse onderwerpen. Om dit tot een succes te maken, bent u hard nodig! Daarvoor kunt u zich ook wenden tot onze medewerkers en bestuurders die zijn actief op Brusselse dossiers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer