BN'ers gaan zelfvoorzienend boeren in Boerderij van Dorst

In het nieuwe tv-programma Boerderij van Dorst gaan onder anderen BBB-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas, presentator Martien Meiland, zanger Frans Bauer en schrijver Marieke Lucas Rijneveld samen met presentator Raven van Dorst zelfvoorzienend boeren.

De bekende Nederlanders (BN'ers) knappen de boerderij op, telen groente en fruit, bewerken het land, houden beesten, scheppen mest, ploegen, zaaien, oogsten en melken.

Van Dorst vraagt ondertussen de BN'ers naar hun dromen, hun toekomst en die van de wereld.


Geen Goois matras

Van Dorst: 'Het zal mij benieuwen wie van mijn gasten genoeg peper in zijn reet heeft om met mij daadwerkelijk iets op te bouwen op de boerderij. Hier geen Goois matras, maar zaad en stront. Laat maar komen.'

In de eerste aflevering planten tv-persoonlijkheid Martien Meiland en Tweede Kamerlid Caroline van der Plas de eerste groenten en beginnen ze met het opknappen van de boerderij. Tussen de in elkaar stortende kippenren en mislukte oogsten, delen ze persoonlijke verhalen en hebben ze het over hoe de toekomst eruit moet zien.

Boerderij van Dorst is vanaf woensdag 8 september om 20.25 uur wekelijks te zien bij BNNVara op NPO 3.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer