Vindmachine voor directe verkoop op het erf groeit

Vers van het erf is een nieuw initiatief dat de verkoop via de korte keten stimuleert. Consumenten kunnen hiermee tot op productniveau zoeken in het brede landelijke aanbod van boerenproducten.

Vindmachine+voor+directe+verkoop+op+het+erf+groeit
© Henk Bouwman

Dat zegt initiatiefnemer Renate Zoutberg, die het platform onlangs samen met haar man - zelf van boerenafkomst - begon. 'Vers van het erf is de efficiënte en snelle vindmachine voor boeren die hun producten direct vanaf eigen erf verkopen.' Het echtpaar wist in enkele weken tijd tientallen boerenbedrijven aan zich te binden.

Er is geen tussenkomst van andere bedrijven of tussenhandel. 'De boer presenteert zich direct aan de klant', geeft Zoutberg aan. Ze noemt het onderscheidend dat de consument op elke plek en elk gewenst moment tot op productniveau boerenproducten kan zoeken en vinden.


Lockdown

'Via dit platform bereiken boerenbedrijven in één keer de klanten die graag bij de boer willen kopen', vertelt Zoutberg. Die groep groeit de laatste jaren erg hard. En door de coronacrisis is het aantal geïnteresseerden alleen maar toegenomen, zien de online-ondernemers. Ze misten zelf een dergelijk platform tijdens de lockdown.

Op basis van woonplaats of postcode zien consumenten direct wat er in de buurt wordt verkocht vanaf het erf. Zoeken ze een specifiek product, dan selecteren ze dat in het menu en zien ze alle aanbieders ingedeeld op het aantal kilometers van de plek waar ze zich bevinden.

'Ons doel is ambitieus. Er zijn meer websites met boerenvermeldingen, maar door de vindoptie tot op productniveau willen we het vertrekpunt worden voor consumenten die hun boodschappen doen bij de boer', verzekert Zoutberg.


Broodnodig

Boeren kunnen zichzelf aanmelden voor Vers van het erf via de aanmeldpagina. Daarmee krijgen ze toegang tot een eigen bedrijfspagina met inlog waarop ze een foto en informatie kunnen plaatsen over het bedrijf, de producten, de actuele openingstijden en eventueel extra activiteiten die ze organiseren.

Dit aanmelden is gratis tot en met 31 december 2020. 'Tegen het einde van dit jaar schakelen we over naar een abonnement en vragen we voor deelname een nader te bepalen, maar lage abonnementsprijs. Hiermee genereren we broodnodige promotie op onze website, via onze social media en advertenties waar boeren zelf niet aan toe komen', licht Zoutberg toe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer