TV West volgt jonge bollentelers in serie 'Bollenjongens'

Regionale omroep TV West start woensdag 5 mei de tiendelige wekelijkse serie 'Bollenjongens'. Hierin worden elf jonge bollentellers uit de Duin- en Bollenstreek gevolgd in hun dagelijks werk.

TV+West+volgt+jonge+bollentelers+in+serie+%27Bollenjongens%27
© Omroep West

De serie 'Bollenjongens' wordt gemaakt door programmamaker Johan Overdevest, zelf afkomstig uit de Duin- en Bollenstreek. 'Dat is een uniek gebied met de Keukenhof en al die velden vol bloemen. Maar ik realiseerde me dat ik eigenlijk geen idee had wat er nou het hele jaar door in de streek gebeurt om die velden in bloei te krijgen en een bos tulpen bij ons thuis in de vaas.'

Hij ging daarom in gesprek met een groep jonge kwekers om te horen wat zij zoal doen in de verschillende seizoenen. 'En ik wist meteen dat daar een mooie en interessante serie over te maken was.'


'Anders naar eigen vak kijken'

De opnames voor de serie gingen vorig jaar juni al van start. Een van de jonge ondernemers die worden gevolgd, is Daan van Steijn. 'Voor Johan was heel veel nieuw, maar voor ons was het soms ook verrassend. Johan stelt dan vragen waar je normaal niet zo over nadenkt, maar waardoor je nu soms ook anders naar je eigen vak gaat kijken.'

Bart Heemskerk, een van de andere bollentelers, vult aan: 'Deze serie geeft je echt een inkijkje in wat wij allemaal doen in de Bollenstreek. De camera komt bij ons in de schuur, op het land en bij ons thuis. Voor ons een mooie kans om ons hele verhaal te vertellen. Zo'n programma is nog niet eerder over de bollensector gemaakt.'

'Bollenjongens' wordt geproduceerd in samenwerking met de Greenport en Economic Board Duin- en Bollenstreek. De serie is te zien op TV West, dat landelijk te ontvangen is via digitale tv-ontvangers. In de uitzendregio onder meer via kanaal 30 bij Ziggo. Alle programma's zijn daarnaast te zien via de gratis Omroep West-app en omroepwest.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer