AVR komt met tweerijige verstekrooier Spirit 7200

De Belgische machinefabrikant AVR brengt de tweerijige verstekrooier Spirit 7200 met 7 tons bunker op de markt. Het is een doorontwikkeling op de bestaande Spirit 6200-verstekrooier.

AVR+komt+met+tweerijige+verstekrooier+Spirit+7200
© AVR

Het grote verschil met de Spirit 6200 is dat de Spirit 7200 met doorvalmat een extra loofrol heeft net voor de langsegelband. Met deze aanpassing speelt AVR in op te rooien percelen waar het loof niet chemisch is gedood, maar alleen mechanisch is geklapt. Onder de loofmat zit bovendien een terugvoerband om later vallende aardappelen in de machine te houden. Nog vallend loof wordt afgevoerd.

De Spirit 7200 verkrijgbaar met grotere 30,5 inch banden, dubbellucht cultuurwielen, egelbandunit en AVR Connect Isobus-bediening. De rooibek is standaard snel te wisselen voor een invoer voor een andere teelt. Op de dissel zijn alle hydrauliek en elektrische kabels voortaan weggewerkt. De vaste bunker heeft een inhoud van 9,6 kuub en kan daarmee 7 ton laden. Aan de leestafel is plaats voor zes personen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer