Opklapbare AVR-ridger tegen onkruid op ruggen

AVR komt met een opklapbare ridger voor mechanische onkruidbestrijding op de markt. De machine bestrijdt het onkruid op de flanken van maximaal acht aardappelruggen.

Opklapbare+AVR%2Dridger+tegen+onkruid+op+ruggen
© AVR

De Belgische machinefabrikant komt hiermee tegemoet aan de schaalvergroting in de biologische sector en de stijgende vraag als aanvullende teeltbewerking in de gangbare teelt. De extra grote werkbreedte maakt van de ridger een tijdefficiënte machine.

Door het wegvallen van chemische gewasbeschermingsmiddelen neemt de vraag naar mechanische onkruidbestrijding toe en maakt het steeds meer deel uit van de teelttechniek, ook in de gangbare akkerbouw. AVR ontwerpt en verkoopt daar al jaren combiwerktuigen voor.


Elementen inbouwen

In een basisframe, met een hydraulisch gewichtsoverdrachtssysteem, zijn elementen in te bouwen. Zo kunnen telers de machine als speedridger, hoekschoffel of ecoridger gebruiken. De ecoridger en hoekschoffel zorgen voor een milieuvriendelijke, mechanische onkruidbestrijding op de rugflanken.

Waar de ecoridger het onkruid afschraapt, bedekt met een laagje aarde en de ruggen weer flink aanaardt, zorgt de hoekschoffel voor een diepere uitsnijding van het onkruid en is deze laatste ook vooral in de wortelteelt efficiënt. De speedridger maakt met behulp van de grote aanaardschijven grote strakke ruggen, daar waar geen aangedreven grondbewerking nodig is.


Getest en goedgekeurd

De prototypes van AVR-ridger werden het voorbije seizoen getest en goedgekeurd. De machines vragen een trekker met een vermogen van 70 pk. Voor seizoen 2021 zijn de machines nu leverbaar. De prijzen beginnen bij zo'n 23.000 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer