AVR en Dacom combineren veld- en machinedata

Landbouwmachinefabrikant AVR en Dacom gaan veld- en machinedata combineren. Het samenbrengen daarvan verkleint volgens beide de benodigde hoeveelheid teeltmiddelen.

AVR+en+Dacom+combineren+veld%2D+en+machinedata
© AVR

AVR stelt al enige tijd de nodige technologie ter beschikking aan landbouwbedrijven om data te verzamelen. Deze wordt gevisualiseerd op het digitale AVR Connect platform. Voordeel voor de landbouwer is dat hij een beter en real time inzicht krijgt over wat er met de machine gebeurt, hoe die aan het werken is en hoe dit efficiënter kan.

Een doorontwikkeling daarvan is de samenwerking met Dacom Farm Intelligence, waardoor ook de perceeldata wordt gekoppeld aan de machinedata. Door deze koppeling ontstaat een vollediger beeld. Doel is zo om de teeltkosten te verlagen en bij te dragen aan een duurzame voedselproductie, geven AVR en Dacom aan.


Brandstofverbruik

Tijdens het rooien of poten krijgt de chauffeur voortaan elke seconde inzicht in het actuele brandstofverbruik, de opbrengst of het aantal geplante aardappels per vierkante meter gelogd. De gemeten locatie-data en de totalen komen draadloos beschikbaar in AVR Connect. De oogst- en teeltregistratie geeft makkelijk inzicht in de verschillen binnen het perceel.

Het pakket is een optie op de AVR Puma 3, Puma 4.0 en AVR Ceres 440.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer