'Stem met oog op de toekomst'

Op 17 maart bepalen we samen wie de komende vier jaar dit land gaat regeren. Als LTO roepen we alle partijen, ongeacht de kleur, de komende regeerperiode op om hun gezonde verstand te gebruiken. Een stukje boerenverstand, zo u wilt.

%27Stem+met+oog+op+de+toekomst%27
© Maartje van Berkel

Langetermijnperspectief, dat is wat we nodig hebben. Dus geen rare fratsen als het halveren van de veestapel en het saneren van de land- en tuinbouwsector, die volgens cijfers van het CBS als enige sector afgelopen jaar financiële groei liet zien. Dat sommige partijen daar een eind aan willen maken, is bizar.

Minder agrarisch ondernemers en minder economische verdiencapaciteit gaan niet samen met extra geld verdienen om Nederland er weer bovenop te helpen na de coronacrisis. Je kunt niet oneindig veel extra geld uitgeven zonder extra te produceren en te verkopen.

Daarom mijn pleidooi om al dat geld voor de uitkoop van boeren te steken in innovatie. Het duurzaam en toekomstbestendig maken van de land- en tuinbouw en de natuur. Dan snijdt het mes namelijk aan twee kanten. Meer innovatie zorgt voor verduurzaming en behoud van economische bedrijvigheid in Nederland om gewoon geld mee te verdienen.

We hebben een overheid nodig die haalbare en betaalbare doelen stelt, maar niet op de stoel van de ondernemer gaat zitten

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Dat bereiken we niet met zwalkend en onduidelijk overheidsbeleid. We vragen helderheid en de overtuiging dat we er samen uitkomen en vooral jonge boeren een toekomst kunnen bieden. Daarvoor hebben we een overheid nodig die haalbare en betaalbare doelen stelt, maar niet op de stoel van de ondernemer gaat zitten.

Of we die overheid gaan krijgen, is deels aan u. Stem verstandig op 17 maart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer