Deere krikt winstverwachting op dankzij sterke vraag

De Amerikaanse producent van landbouwmachines Deere heeft zijn verwachting voor de winst over het gehele boekjaar naar boven bijgesteld. Het bedrijf profiteert van de sterke vraag naar nieuwe trekkers, combines en andere landbouwmachines door boeren dankzij de hoge prijzen voor agrarische producten.

Deere+krikt+winstverwachting+op+dankzij+sterke+vraag
© Hendrik Begeman

De prijzen van landbouwproducten als graan, mais, soja- en koffiebonen zijn gestegen naar de hoogste niveaus in jaren door de sterke wereldwijde vraag en het economisch herstel van de coronacrisis. Boeren investeren nu meer in het vervangen van verouderde apparatuur, wat gunstig uitpakt voor bedrijven als Deere.

De onderneming denkt nu dat de nettowinst zal uitkomen tussen de 5,7 miljard en 5,9 miljard dollar, wat omgerekend neerkomt op 4,9 miljard tot 5,1 miljard euro. Het bedrijf rekende eerder op 5,3 miljard tot 5,7 miljard dollar aan winst.


In het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar zag Deere de omzet op jaarbasis met 29 procent stijgen naar 11,5 miljard dollar. Daarbij werd een winst behaald van bijna 1,7 miljard dollar tegen 811 miljoen dollar een jaar terug.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer