Deere stijgt op Wall Street door grote vraag landbouwmachines

De fabrikant van landbouwmachines John Deere stond vrijdag bij de stijgers op de aandelenbeurzen in New York, dankzij goede kwartaalcijfers en een verhoging van de winstverwachting voor het gehele jaar. De hoofdgraadmeters op Wall Street gingen omhoog, waarmee werd voortgeborduurd op de koerswinsten van een dag eerder.

Deere+stijgt+op+Wall+Street+door+grote+vraag+landbouwmachines
© John Deere

Het aandeel Deere klom bijna 2 procent. De producent van bijvoorbeeld trekkers en maaidorsers profiteerde het afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar landbouwmachines door het economisch herstel van de coronacrisis. Boeren investeren in nieuw materiaal.

Een andere opvallende stijger was de havermelkmaker Oatly. Dit bedrijf zette zijn opmars door met een plus van ruim 8 procent. De Zweedse onderneming debuteerde donderdag op Wall Street en ging op de eerste handelsdag al flink omhoog.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer