Deere+stijgt+op+Wall+Street+door+grote+vraag+landbouwmachines
Nieuws
© John Deere

Deere stijgt op Wall Street door grote vraag landbouwmachines

De fabrikant van landbouwmachines John Deere stond vrijdag bij de stijgers op de aandelenbeurzen in New York, dankzij goede kwartaalcijfers en een verhoging van de winstverwachting voor het gehele jaar. De hoofdgraadmeters op Wall Street gingen omhoog, waarmee werd voortgeborduurd op de koerswinsten van een dag eerder.

Het aandeel Deere klom bijna 2 procent. De producent van bijvoorbeeld trekkers en maaidorsers profiteerde het afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar landbouwmachines door het economisch herstel van de coronacrisis. Boeren investeren in nieuw materiaal.

Een andere opvallende stijger was de havermelkmaker Oatly. Dit bedrijf zette zijn opmars door met een plus van ruim 8 procent. De Zweedse onderneming debuteerde donderdag op Wall Street en ging op de eerste handelsdag al flink omhoog.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer