Machineverkoop+John+Deere+lijdt+niet+onder+corona
Nieuws
© John Deere

Machineverkoop John Deere lijdt niet onder corona

Machinefabrikant John Deere heeft geen last van de coronacrisis. Integendeel, de Amerikaanse multinational meldt een groei van de inkomsten in het eerste fiscale kwartaal met 1,2 miljard US dollar.

Dat is een toename van 137 procent in vergelijking met het eerste fiscale kwartaal in 2019/2020, dat loopt van november tot en met januari. Het bedrijf uit Moline Illinois zag de wereldwijde verkopen in deze periode stijgen met 19 procent. In hetzelfde fiscale kwartaal een jaar eerder lagen de bedrijfsinkomsten nog op 517 miljoen US dollar. De netto verkopen namen toe met zo'n anderhalf miljard US dollar tot ruim 8 miljard dollar.


Bedrijsstrategie

John Deere verklaart de positieve kwartaalcijfers doordat het met een nieuwe bedrijfsstrategie goed weet aan te haken op de markt. 'De omstandigheden in de landbouwsector, maar ook in veel andere sectoren die wij bedienen zijn verbeterd. We verwachten dan ook een jaar met sterke prestaties', zegt bestuursvoorzitter John C. May.

Al met al denkt de topman van John Deere het komende fiscale jaar uiterst positief af te wikkelen, met een winstprognose van 4,6 tot 5 miljard US dollar. 'Daar zijn we dan ook best trots op. We weten de organisatie nog meer te focussen en opereren flexibel op de markt. Tegelijk moeten we alert blijven op de veranderingen en uitdagingen die de coronapandemie met zich mee brengt', aldus May.


Precisieapparatuur

John Deere ziet meer verkopen van precisieapparatuur in de landbouw. Met dit soort machines helpt het merk vooral de akkerbouw een stap vooruit bij de productie van granen, katoen en suiker. Het gaat dan om groot en medium formaat trekkers, maaidorsers, katoenplukkers, suikerrietmaaiers en zaai- en grondbewerkingsmachines. Ook in de verkoop van ruwvoermachines voor de melkveesector gaat het goed, stelt John Deere vast. In de bouw en bosbouw is de verkoop van apparatuur stabiel.


Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer