John Deere koopt meer knowhow voor robottrekker

De Amerikaanse fabrikant van trekkers en landbouwmachines John Deere heeft voor 250 miljoen dollar het jonge technologie- en softwarebedrijf Bear Flag Robotics volledig overgenomen. John Deere was al enkele jaren partner in de in 2017 opgerichte start-up die onder meer volledig geautomatiseerde robottrekkers ontwikkelt.

John+Deere+koopt+meer+knowhow+voor+robottrekker
© John Deere

De twee bedrijven werken sinds 2019 al samen als onderdeel van John Deere's Startup Collaborator-programma in Silicon Valley in de Amerikaanse staat Californië. Dat initiatief verdiept de eerdere samenwerking van de landbouwmachinefabrikant met startende bedrijven waarvan de technologie waarde kan toevoegen voor zijn klanten.

'Een van de grootste uitdagingen waarmee boeren tegenwoordig worden geconfronteerd, is de beschikbaarheid van voldoende en geschoold personeel. Automatisering en robotisering bieden een veilig en productief alternatief', zegt Igino Cafiero, medeoprichter en CEO van Bear Flag Robotics.


Samenwerken

Het Bear Flag-team, dat bestaat uit landbouwprofessionals, ingenieurs en technologen, blijft gevestigd in Silicon Valley en zal nauw samenwerken met John Deere om innovatie en autonomie te versnellen, zo werd gezegd. Vijf jaar geleden deed John Deere een soortgelijke start-upacquisitie in Silicon Valley, toen het bedrijf Blue River Technology kocht voor ruim 300 miljoen dollar.


John Deere had dit jaar gunstige kwartaalcijfers en verhoogde de winstverwachting voor het gehele jaar. Het bedrijf profiteerde het afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar landbouwmachines door het economisch herstel van de coronacrisis. Boeren investeren in nieuw materiaal. In Nederland behoort het bedrijf tot de top 3 van leverancier van landbouwmachines.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer