Aardappelcampagne+Avebe+gaat+van+start
Nieuws
© Eigen Foto

Aardappelcampagne Avebe gaat van start

De aardappelcampagne van Royal Avebe in Nederland gaat vandaag van start. De eerste zetmeelaardappelen worden aangeleverd op de productielocatie in Gasselternijveen.

Volgens Arjan de Rooij, directeur Agro van Avebe, staan veel gewassen er nu goed bij. 'De huidige gematigde temperaturen, gecombineerd met in de meeste regio's voldoende neerslag, zijn gunstig voor de groei van de gewassen.'

Door de relatief lage temperaturen in mei hebben de gewassen een groeiachterstand opgelopen ten opzichte van voorgaande jaren. 'We verwachten dat de opgelopen achterstand in de komende weken enigszins wordt gecompenseerd', zegt De Rooij.


In de Duitse plaats Dallmin is vorige week al gestart met het verwerken van aardappelen. De locatie in Lüchow volgt in de week van 23 augustus. Voor de locatie in het Groningse Ter Apelkanaal is de start voorzien in de week van 30 augustus.

De afgelopen maanden is op de productielocaties in Nederland en Duitsland onderhoud uitgevoerd en gewerkt aan belangrijke investeringen. Op de locatie in Gasselternijveen is de productiecapaciteit voor aardappeleiwit Solanic uitgebreid. In Dallmin is een productiefaciliteit voor het winnen van eiwit voor diervoeding gebouwd. Beide productielijnen gaan vanaf deze campagne draaien.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 13°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer