Avebe start met zetmeelcampagne

Avebe startte donderdag met de verwerking van zetmeelaardappelen in de fabriek in Gasselternijveen.

Avebe+start+met+zetmeelcampagne
© Harry Tielman

De aardappelzetmeelcampagne in de fabriek in het Duitse Dallmin begint later deze week. De andere locaties in Ter Apelkanaal en het Duitse Lüchow volgen. De startdatum van de aardappelzetmeelcampagne komt overeen met andere jaren.

Als het gaat om de opbrengsten, is het voor Avebe nog lastig om voorspellingen te doen. Dat heeft vooral te maken met de neerslagverschillen in het gebied waar zetmeelaardappelen worden geteeld. Die zijn dit jaar groter dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van het KNMI.

Verschillen

Arjan de Rooij, directeur Agro van Avebe: 'De groeiomstandigheden bij onze telers zijn erg wisselend. Regionaal zijn er de afgelopen tijd behoorlijke verschillen in neerslag geweest. Iedere teler kreeg te maken met de droogte en hoge temperaturen in de tweede helft van juli, maar de verschillen in neerslag en het wel of niet beregenen zorgen voor verschillen tussen percelen.'

De Rooij ziet percelen waar de groei is gestopt en ook een groot aantal percelen die nog potentie hebben. 'De maanden augustus en september zijn nog belangrijke groeimaanden en van invloed op de totale oogst.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer