Avebe+verhoogt+voorschot+naar+70+euro+per+ton
Nieuws
© Eigen Foto

Avebe verhoogt voorschot naar 70 euro per ton

Avebe verhoogde afgelopen week het huidige voorschot voor de aardappelen naar 70 euro per ton. Hiermee ligt de huidige voorschotprijs 3 euro boven de campagneprijs die voor de oogst van 2017 is betaald.

De verhoging is gebaseerd op de tot dusver behaalde resultaten en goede vooruitzichten in de markt. Het uiteindelijke resultaat zal afhankelijk zijn van het door Avebe te verwerken volume aardappelen.

• Lees ook: Avebe krijgt substantieel lager volume

Avebe verhoogde in september het voorschot voor geleverde aardappelen al naar 67 euro per ton bij 19 procent zetmeel. Tegelijk is toen aangegeven dat dit jaar het volledige resultaat van de coöperatie naar de leden gaat.

Voldoende volume

De hoge voorschotprijs moet stimuleren dat er voldoende zetmeelaardappelen binnen de poorten van Avebe komen. Het aardappelzetmeelconcern denkt dat het volume aan aardappelen door de droogte ongeveer een kwart minder is dan normaal.

'Het laten stijgen van de prestatieprijs in het lopende boekjaar 2018-2019 is vooral afhankelijk van wat we aan volume binnenkrijgen', zegt bestuursvoorzitter Bert Jansen. 'Wat er bij de leden ligt, moet bij Avebe binnenkomen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer