Avebe verhoogt campagneprijs naar 80 euro per ton

Bij het einde van de zetmeelcampagne heeft Avebe bekendgemaakt de definitieve campagneprijs te verhogen van 70 euro naar 80 euro per ton aardappelen.

Avebe+verhoogt+campagneprijs+naar+80+euro+per+ton
© Koos v.d. Spek

Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden afgelopen seizoen werd de voorschotprijs al tijdens de campagne in twee stappen verhoogd naar 70 euro per ton. Deze prijs is gebaseerd op standaard levering van aardappelen met een zetmeelpercentage van 19 procent.

Ook meldt Avebe het volledige coöperatieve resultaat uit te keren aan de leden. Inclusief premies en toeslagen betaalt Avebe dit jaar gemiddeld 90 euro per ton aardappelen. In het najaar wordt duidelijk welke prestatieprijs Avebe definitief uitkeert over de aardappelen die afgelopen campagne geleverd zijn.

Bijzondere campagne

Avebe verwerkte eind april de laatste aardappelen op de locatie in Gasselternijveen. Volgens bestuursvoorzitter Bert Jansen is er sprake van een bijzondere campagne. 'Door de extreme weersomstandigheden hebben we ruim 25 procent minder aardappelen verwerkt. Dat is fors.' Het gemiddelde zetmeelgehalte is rond 20 procent en dat is in lijn met voorgaande jaren.

Jansen vertelt dat vanwege de kleine aanvoer de aardappelverwerking in Ter Apelkanaal en het Duitse Lüchow en Dallmin al eerder werd beëindigd. Hij voegt er aan toe dat Avebe probeert door het benutten van kansen in de markt en door te besparen op de kosten om een zo'n goed mogelijk prestatieprijs voor haar leden te realiseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
Meer weer