Droogte tempert aardappeloogst in Canada

De Canadese aardappeloogst in 2020 daalt 1,3 procent ten opzichte van vorig jaar en is ook ongeveer 0,6 procent kleiner dan het vijfjarig gemiddelde.

Droogte+tempert+aardappeloogst+in+Canada
© Nieuwe Oogst

Dat blijkt uit de statistieken van de Canadese overheid (Statistics Canada). De totale aardappelproductie voor 2020 wordt geraamd op 4,7 miljoen ton. De kleinere oogst is een gevolg van de daling van het aardappelareaal met ongeveer 2.000 hectare. Verder zorgden droge groeiomstandigheden voor verlaging van de gemiddelde hectareproductie met 4,2 procent.

Volgens telersorganisatie United Potato Growers of Canada (UPGC) is het kleinere aardappelareaal vooral toe te schrijven aan de coronacrisis. Vanwege de onzekerheid over de aardappelafzet besloten diverse Canadese aardappeltelers in het voorjaar van 2020 al om minder aardappelen te poten.


Grootste producties in Manitoba en Alberta

De teeltomstandigheden en de impact van de droogte varieerden afgelopen groeiseizoen in Canada sterk per provincie. De gemiddelde opbrengst omgerekend per hectare loopt uiteen van 26,5 ton voor New Brunswick tot 45,3 ton voor Alberta. Opvallend is verder dat Manitoba en Alberta de positie van provincies met de grootste aardappelproductie hebben overgenomen van Prince Edward Island.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer