Fruit Tech Campus stimuleert technologische innovatie via award

De Fruit Tech Campus presenteert dit jaar voor het eerst de Fruit & Tech Innovation Award. Het centrale thema van de inzendingen voor de award is technologische innovatie voor het fruit van de toekomst.

Fruit+Tech+Campus+stimuleert+technologische+innovatie+via+award
© Eigen Foto

Lage financiële opbrengsten en hoge arbeidskosten binnen de fruitteeltsector zorgen volgens de organisatie voor vraag naar betaalbare oplossingen. En omdat fruitteeltbedrijven steeds grootschaliger worden, is meer technische ondersteuning en automatisering van teelt-, bewaar- en sorteermachines nodig. Daarnaast moeten ondernemers omgaan met uitgebreide milieuvoorschriften rondom het gebruik van middelen, energie en water. Daarom is de Fruit & Tech Innovation Award in het leven geroepen.

Voor de onderscheiding kijkt de organisatie naar technologische innovaties die:
• De toekomst van hardfruit of zachtfruit voor telers of mkb's verbeteren;
• Binnen het werkgebied van telen, opslaan, sorteren en verpakken of handelen in fruit bijdragen aan de geïntegreerde toeleveringsketen;
• Bijdragen aan vier routes van het innovatietraject voor het kweken van het platform Fruitvooruit.nl.


Geldprijs

De winnaar van de award ontvangt onder meer een geldprijs van 2.500 euro en een gratis lidmaatschap van de Fruit Tech Campus. Het winnende team krijgt ook een podium voor zijn innovatieve uitvinding in de 'Fruitboomgaard van de toekomst' en er wordt een actief samenwerkingsverband gecreëerd met andere initiatiefnemers van verschillende activiteiten. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.

De presentatie van de Fruit & Tech Innovation Award wordt mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en vind plaats op 14 oktober 2021. Registreren kan tot 1 september via de website van de Fruit Tech Campus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer