Slimme+bigbag+HZPC+maakt+kans+op+innovatieprijs
Nieuws
© HZPC

Slimme bigbag HZPC maakt kans op innovatieprijs

Het project 'Smart bigbags' van HZPC is genomineerd voor de PotatoEurope Innovation Award 2021.

Hoewel PotatoEurope als evenement is geannuleerd, wordt de Innovation Award wel op 1 september uitgereikt. HZPC is trots dat zijn project 'Smart bigbags' in aanmerking komt voor deze innovatieprijs.

Wereldwijd is het verlies van vers geproduceerd voedsel een groot probleem. Waardevol voedsel gaat verloren tijdens transport of opslag. Begrijpen waar deze verliezen ontstaan, is een grote stap om voedselzekerheid te verbeteren.


Pootgoed

Het is belangrijk dat klanten weten hoe ze pootgoed moeten behandelen en telen. Hier heeft de slimme bigbag een rol. Met een simpel tikje met hun telefoon krijgen telers informatie over het telen van de pootaardappelen. Specifiek voor het eigen ras, regio en taal.


HZPC heeft iets nieuws aan het project 'Smart bigbags' toegevoegd. Een temperatuursensor geeft inzicht in de transportcondities. Zo kan het aardappelhandelshuis leren wat er in deze fase van het proces gebeurt. Deze data zijn toegankelijk gemaakt voor zowel telers als distributeurs.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer