Cayman van HZPC in top 20 meest innovatieve rassen

Het nieuwe aardappelras Cayman van HZPC staat in de lijst van de twintig meest innovatieve rassen van 2020, samengesteld door European Seed.

Cayman+van+HZPC+in+top+20+meest+innovatieve+rassen
© HZPC

'Met jaarlijks zo'n 3.500 nieuwe rassen en soorten zijn we erg trots dat Cayman is geselecteerd voor de top 20', meldt aardappelhandelshuis HZPC in het Friese Joure.

European Seed wilde zowel nieuwe rassen belichten als een voorproefje geven van de verschillende innovaties die er binnen de sector zijn. Niet alle 3.500 nieuwe rassen en soorten van 2020 konden worden gepresenteerd. Daarom heeft European Seed de nationale zaadverenigingen en vele andere partijen in de Europese zaadsector gevraagd een lijst op te sturen met de rassen die in hun ogen de meest innovatieve van vorig jaar waren.


'Sterke auto'

HZPC heeft Cayman genomineerd. De naam Cayman verwijst naar een 'sterke auto'. En sterk is precies wat dit aardappelras is. Het combineert een resistentiepakket met een goede droogte- en hittetolerantie, waardoor het overal kan worden geteeld en zelfs voor de biologische teelt kan worden gebruikt. Naast een goede opbrengst en een hoog drogestofgehalte heeft het ras ook een uitstekende phytophthoraresistentie, zowel in het loof als in de knollen.

De lijst van innovatieve rassen heeft betrekking op verschillende akkerbouw- en tuinbouwgewassen. Het gaat onder anderen om tarwe, suikerbiet, koolzaad, wortel, broccoli en tomaat. Een tweede aardappelras op de lijst is Alouette van Agrico, dat hoort in de recente uitgave van 'Next Generation'-aardappelen van het bedrijf met een natuurlijke resistentie tegen phytophthora.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer