Pessl Instruments neemt digitale producten Solentum over

Aardappelhandelshuis HZPC kondigde onlangs aan te stoppen met de bedrijfsactiviteiten van Solentum. Pessl Instruments neemt vanaf 1 mei enkele producten van Solentum over.

Pessl+Instruments+neemt+digitale+producten+Solentum+over
© Solentum

Pessl Instruments en Solentum zijn dit deze week overeengekomen. Sinds 2019 werken ze samen op het gebied van agrarische digitalisering. Onder andere door deze samenwerking neemt Pessl de producten Solgrader en Solantenna van Solentum over en daarmee ook de toekomstig ontwikkeling.

Solentum is in 2015 opgericht als 100 procent dochterbedrijf van HZPC met als doel digitale agrarische producten en -diensten te ontwikkelen en te leveren. Herman Verveld, commercieel directeur van HZPC: 'Als HZPC zijn we blij dat klanten kunnen blijven werken met de producten van Solentum. Pessl is een pionier in digitalisering met 36 jaar ervaring in de ontwikkeling en verkoop van hardware- en softwareproducten voor de agrarische sector.'


Hard- en software

Pessl Instruments is gevestigd in de plaats Weiz in Oostenrijk. 'De Solgrader en Solantenna van Solentum passen perfect in de bestaande Pessl hard- en softwareproductlijnen waarmee we onze klanten een oplossing bieden voor gebruik in de velden en opslagruimtes', zegt CEO Gottfried Pessl.


De Solgrader-app zal worden gebruikt in combinatie met weerstations, ziektemodellen, satellietbeelden, draagbare voeding en bodemvochtsensoren van Pessl Instruments om de kalibratie en opbrengst in de velden te schatten.


Boer realtime waarschuwen

De Solantenna is een innovatief en nuttig apparaat om temperatuur, relatieve vochtigheid en CO2 in de opslagruimten zonder elektrische infrastructuur te monitoren en de boer realtime te waarschuwen wanneer er een probleem is in een bepaald deel van de opslag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer