Vijfde generatie Krone Big Pack perst vaster

Krone heeft zijn grootpakpers Big Pack 1270 uit de vijfde generatie vergeleken met een voorganger uit de vierde generatie. Eerstgenoemde realiseert onder meer een 13 procent hogere persdichtheid.

Vijfde+generatie+Krone+Big+Pack+perst+vaster
© Krone

Voor de vergelijking zijn beide vierkantebalenpersen aan het werk gezet in een perceel van 9 hectare gerstenstro. Hierbij bleek de nieuwe Big Pack 1270 een 13 procent hogere persdichtheid te realiseren dan zijn voorganger. Dit wordt toegeschreven aan het 80 centimeter langere perskanaal.

Met een capaciteit van 53,5 ton per uur lag deze 20 procent hoger. Vanuit de cabine kan de chauffeur met het Variabel Füll System de voorverdichting van de voorperskamer instellen. Een standaard aanwezige koppelmeter geeft de druk aan, zodat ook minder ervaren chauffeurs het maximale uit de pers kunnen halen.


Werkzaamheden gedocumenteerd

Het Krone Smart Connect-systeem documenteert de werkzaamheden en draagt de data digitaal over. Dit vereenvoudigt het werken met de Smart Telematics. Verder is de pers voorzien van een nieuw pakket ledverlichting en een baaluitdrukker.

Comfortabel voor de chauffeur is de PowerClean-machinereiniging, die een groot deel van de machine schoonhoudt. Hiervoor zijn twee hydraulisch aangedreven turbines aangebracht die een overdruk creëren die verontreiniging van de knopertafel voorkomt. Vervolgens wordt de lucht achter de kappen doorgeblazen tot aan het onderstel.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer