Krone%3A+digitale+functies+steeds+populairder+bij+loonwerkers
Nieuws
© Krone

Krone: digitale functies steeds populairder bij loonwerkers

Digitale functies worden steeds vaker ingezet door loonwerkers, ook bij rondebalenpersen. Een trend die Duitse machinefabrikant Krone momenteel ziet opkomen.

Met name loonwerkers zetten in op deze slimme ondersteuning, zoals Smart Telematics en Agrirouter, waarmee de opdrachten direct aan de chauffeur kunnen worden gestuurd. De te persen percelen kan de chauffeur dan direct en zonder omwegen bereiken, om vervolgens meteen te beginnen met persen.

Dankzij de gesynchroniseerde processen kan de voordroogtijd van het materiaal worden geoptimaliseerd, waardoor de ruwvoerkwaliteit verbetert en tegelijkertijd de capaciteit van de machine omhooggaat. De digitale functies vereenvoudigen eveneens de logistiek na het persen en wikkelen.


Opbrengst

Een volgend pluspunt is de ongecompliceerde en geverifieerde documentatie van de opbrengst. Via de optioneel verkrijgbare vochtmeting en weeginrichting kunnen de vochtgehaltes en baalgewichten worden vastgelegd. Zo kan de loonwerker deze gegevens eenvoudig en automatisch overdragen aan de software van de klant.

Tenslotte kan de geleverde arbeid ook snel en transparant worden gefactureerd. De gegevens van het werk worden daarbij automatisch en live naar het kantoor gestuurd, waar direct een gedetailleerde factuur kan worden opgesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer