Slachterij Tönnies blijft in familiehanden

Duitslands grootste slachtbedrijf Tönnies blijft in familiehanden. In een persbericht verklaart het bedrijf dat het conflict binnen de familie is bijgelegd en de verkoop van het bedrijf van tafel is.

Slachterij+T%C3%B6nnies+blijft+in+familiehanden
© Eigen foto

De aandelen van de Tönnies Group zijn voor de helft in handen van Robert Tönnies en voor de andere helft in die van Clemens Tönnies en zijn zoon Maximiliaan. In de eerste helft van 2021 onderzochten zij verschillende opties om de toekomstige eigendomsstructuur vorm te geven. Het bedrijf was toe aan een koersverandering. Verkoop van het bedrijf was daarbij een van de opties.

Verschillende internationale slachterijen, waaronder het Amerikaanse Tyson, toonden belangstelling voor het Duitse slachtbedrijf. Half juli meldde het Duitse Handelsblatt nog dat er twee partijen over waren in de race om Tönnies over te nemen: het Braziliaanse JBS en levensmiddelenconcern Uni-President uit Taiwan. Duidelijkheid over de kwestie werd na de zomer verwacht.


De aandeelhouders maakten woensdag via een persbericht bekend tot de conclusie te zijn gekomen dat de huidige structuur de juiste is om het werk voort te zetten. De aandeelhouders zijn het erover eens dat Tönnies uniek is als geïntegreerde voedselproducent.

Tönnies geeft in het persbericht aan zich verder te concentreren op bedrijfsontwikkeling om de kernactiviteiten in Duitsland uit te breiden. De waarde van het familiebedrijf wordt geraamd op ongeveer 4 miljard euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer