Klanten rijden om voor zestien soorten boerenijs in Zoeterwoude

De klanten van Nel en Marloes de Jong hebben veel te kiezen. Maar liefst zestien soorten boerenijs wachten hen op in de vitrine in Zoeterwoude. Klanten rijden er graag een stukje voor om.

Klanten+rijden+om+voor+zestien+soorten+boerenijs+in+Zoeterwoude
© Fotopersburo Jos Van Leeuwen

Het is spitsuur op IJsboerderij De Jong. In de prachtige ijssalon vergapen mensen zich aan het ambachtelijke ijs.

Nel en Marloes bereiden het ijs met liefde in hun ijskeuken. 'Het is hard werken, maar dat is niet erg', lacht Nel de Jong. 'We houden van mensen en in combinatie met ijs geeft dat een vrolijke sfeer.' Twintig jaar geleden begon de familie met de productie van ijs. Het was een gok, want de boerderij ligt aan een doodlopende boerenweg. Inmiddels weten klanten de ijssalon goed te vinden.


Meeste ijs verkocht in salon

60 procent van de ijsproductie wordt verkocht in de salon, van maart tot en met oktober. En 20 procent gaat weg via hun ijscokarren. Voor de coronacrisis stonden ze veel op feestjes, evenementen en festivals. Het overige boerenijs verkoopt het stel aan restaurants. Daarnaast bereiden ze ook nog ijs voor een aantal geitenboerderijen.

Op IJsboerderij De Jong betalen klanten 1,30 euro voor een bolletje. Aardbei, yoghurt amerena en stracciatella behoren tot de meest geliefde smaken. Oudere ijsliefhebbers kiezen graag voor malaga. 'We probeerden ooit weleens aparte smaken. Dan zagen we op een ijsbeurs nieuwe smaken, zoals drop. Onze klanten keken daarvan op. Ze wilden graag even een lepeltje proberen. 'Oh, lekker', zeiden ze dan. 'Maar doe mij toch maar gewoon aardbei.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer