Garantieprijs FrieslandCampina stijgt licht naar 37,75 euro

De FrieslandCampina-garantieprijs van augustus stijgt met 25 cent ten opzichte van die van juli en komt daarmee op 37,75 euro per 100 kilo melk. De garantieprijs voor biologische melk stijgt met 1,50 euro per 100 kilo melk en komt daarmee op 50,50 euro.

Garantieprijs+FrieslandCampina+stijgt+licht+naar+37%2C75+euro
© Arie Meijer

In de prijs voor gangbare melk is een correctie verwerkt van -22 cent in verband met iets lagere referentiemelkprijzen in de afgelopen periode. Vorige maand was er een correctie van -50 cent. De onderliggende garantieprijs blijft dus bijna stabiel. Als gevolg van de marktontwikkelingen is het de verwachting dat de melkprijzen de komende periode rond het huidige niveau blijven bewegen.

De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis. De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor januari tot en met augustus 2021 bedraagt 36,41 euro.

Biologisch hoger

In de biologische garantieprijs is een correctie verwerkt van +89 cent in verband met hogere referentiemelkprijzen in de afgelopen periode. De vraag naar biologische melk blijft goed en ondervindt geen nadelig effect van de coronacrisis. De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor januari tot en met augustus 2021 bedraagt 48,38 euro.

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met dezelfde standaardgehalten als bij de gangbare melk. Wel geldt hier een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk op jaarbasis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer