Groene opleidingen verder onder naam Yuverta

De groene opleidingen Wellantcollege, Citaverde en Helicon heten sinds 1 augustus Yuverta. De drie organisaties zijn per 1 januari gefuseerd en voeren met ingang van het schooljaar 2021-2022 de nieuwe naam.

Groene+opleidingen+verder+onder+naam+Yuverta
© AMS Franeker

De naam Yuverta was bij het bekendmaken van de fusie al genoemd. Volgens de onderwijsinstelling verwijst de naam indirect naar jij, jeugd, groen en toekomst. 'Onze nieuwe naam staat voor wie en wat we willen zijn: Thuis in de Toekomst. We bieden onze leerlingen, studenten en cursisten een vertrouwde basis. Van daaruit kunnen ze zich voorbereiden op de toekomst', meldt Yuverta.

Yuverta is nu de grootste groene opleider van Nederland. Het onderwijsaanbod loopt uiteen van middelbare scholen met vmbo, mavo en het groene lyceum tot mbo-opleidingen op alle niveaus. Ook biedt Yuverta verschillende cursussen en trainingen aan. De onderwijsorganisatie beschikt over 53 locaties. De scholen bevinden zich van Amsterdam tot Heerlen en van Den Haag tot Velp. Jaarlijks leidt Yuverta 20.000 leerlingen en studenten op.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer