Estavana Polman doopt nieuw aardbeienras in Andijk

Veredelingsbedrijf ABZ Seeds in het Noord-Hollandse Andijk brengt het nieuwe aardbeienras Estavana op de markt. De Nederlands profhandbalster Estavana Polman heeft het ras zaterdag gedoopt.

Estavana+Polman+doopt+nieuw+aardbeienras+in+Andijk
© ABZ Seeds

'Scoren met Estavana' is de slogan waarmee ABZ Seeds de nieuwe doordrager voor de zomerstellingen introduceert. Aardbei Estavana blinkt uit vanwege zijn regelmatige productieverloop, de hoge opbrengst en de goede smaak.

'Ik heb hem eerst wel even geproefd, want hij moet lekker zijn. Maar hij is heerlijk, veel beter dan de aardbeien die je in Denemarken kunt kopen', zegt Polman, terwijl ze dochter Jesslynn laat zien hoe je een aardbei plukt.


F1-hybride rassen

ABZ Seeds legt zich toe op de ontwikkeling van F1-hybride aardbeirassen, vermeerderd door zaad. De profhandbalster beaamde met verwondering dat veredeling ook topsport is met strenge selecties en hoge eisen.

Het assortiment van ABZ Seeds bestaat uit ruim twintig verschillende aardbeienrassen. De aardbeienzaden gaan naar meer dan dertig landen verspreid over zes continenten in de wereld.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer