Infobord+toont+inzet+Boermarke+Zeijen+voor+biodiversiteit
Nieuws
© Harry Tielman

Infobord toont inzet Boermarke Zeijen voor biodiversiteit

Met de onthulling van een informatiebord op de Brink in Zeijen door oudgedienden Marchienus Ananias en Jan Hingstman geeft de Boermarke Zeijen aan waar in het werkgebied aan verbetering van de biodiversiteit wordt gewerkt.

De elf leden van de boermarke in Noord-Drenthe werken sinds 2019 samen aan een circulair landbouwsysteem. Onder het motto 'duurzaam boeren in een vitaal landschap' proberen ze zoveel mogelijk de kringloop te sluiten.

Onderdeel van het project 'Zeijen circulair' is ook het verder vergroenen van de bedrijfsvoering ter voorbereiding op het vernieuwde Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. 'Via de kaart op de Brink in Zeijen kunnen passanten en andere belangstellenden makkelijk zien waar de boeren op welke locatie mee bezig zijn', zegt bestuurslid Erik Emmens.


Grasklavermengsels

Veel leden van de boermarke experimenteren met vergroeningsmaatregelen om de biodiversiteit te verbeteren. Dat gebeurt bijvoorbeeld via het inzaaien van grasklavermengsels op hun grasland of via de aanleg van natuurstroken langs bouwland.


Op bedrijfsniveau worden duurzaamheidsplannen opgesteld en uitgevoerd. Via de Kringloopwijzer houden deelnemers mineralenboekhoudingen bij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer