Verdienmodel natuurlijke plaagbestrijding in akkerbouw

Hoe kun je van het toepassen van functionele agrobiodiversiteit een verdienmodel maken? Over deze vraag buigen akkerbouwers en gastsprekers zich tijdens de eerstvolgende kennissessie van Fabulous Farmers.

Verdienmodel+natuurlijke+plaagbestrijding+in+akkerbouw
© Anton Dingemanse

Op 29 juni gaan gastsprekers samen met akkerbouwers bekijken hoe je natuurlijke plaagbestrijding toe kan passen op percelen. Zo kijkt men onder andere naar bankerfields en trips in uien. Daarnaast gaan ze in op de mogelijkheden voor een duurzame teelt èn kansen voor verdienmodellen in de keten.

Ook binnen de akkerbouw zijn er mogelijkheden om maatregelen te nemen die bedrijven aan bovenstaande aspecten. Het akkerbouwbedrijf van Huibert Janse en Jan de Jager is een van de drie demobedrijven binnen het project FAB Farmers. Daar testen ze onder meer het effect van bankerfields tegen trips in de uienteelt. Daarnaast zijn ze aan de slag met andere manieren van bemesting en grondbewerking en met de inzet van weerstations.


Demobedrijf

De twee akkerbouwers geven tijdens de bijeenkomst tekst en uitleg over de voor- en nadelen van natuurlijke plaagbestrijding en de andere maatregelen die ze treffen voor een meer duurzame teelt. Ook de kansen voor verdienmodellen in de keten komen hierbij aan de orde. Zo zijn ze aangesloten bij het duurzaamheidsprogramma van LambWestonMeyer .

Meer informatie over deze kennissessie is te vinden op de website van ZLTO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer