Nederlandse slachterijen verwerken meer vleesvarkens

Nederlandse slachterijen verwerkten tot medio juli ruim 570.000 vleesvarkens meer dan in de dezelfde periode van 2020. Dat is een toename van 7 procent. Het gemiddelde slachtgewicht ligt ruim 600 gram hoger.

Nederlandse+slachterijen+verwerken+meer+vleesvarkens
© Varkens Archief

Tot midden juli zijn bijna 8,72 miljoen vleesvarkens geslacht door Nederlandse slachterijen, blijkt uit marktcijfers van RVO.nl. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er net geen 8,15 miljoen.

Deze aanbodtoename bij Nederlandse slachterijen is grotendeels toe te schrijven aan de fors gedaalde vleesvarkensexport. Tot medio juli gingen er rond de 380.000 slachtrijpe vleesvarkens minder de Nederlandse grens over dan in dezelfde periode vorig jaar.


Karkasgewicht

Het gemiddelde karkasgewicht kwam uit op 100,4 kilo. Dat was in 2020 nog 99,8 kilo. In combinatie met het hogere aantal geslachte dieren betekent het dat de slachterijen en varkensvleesverwerkers zo'n 7,7 procent meer varkensvlees hebben omgezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer